tirsdag den 3. marts 2009

Gruppe 1. Vores mening

Vores egen mening.
Vi er alle enige om at når det kommer til magtanvendelse er det altid den allersidste udvej, da det er en meget krænkende situation for borgeren, og det er jo heller ikke en rar ting at gøre som hjælper, da vi synes det er meget grænse overskridende. Der er rigtig mange muligheder hvorpå man kan forebygge magtanvendelse på. Vi vil her nævne nogle af vores ideer:
· Give sig god tid til borger, så borgeren ikke bliver forvirret over tingene går for hurtig.
· Snak i rolig stemmeleje & vær så autentisk som mulig, så dit kropssprog viser det samme som du siger.
· Nogle borger har en god kontakt til en speciel hjælper, i disse tilfælde er det en god ide at det er den kendte hjælper som har kontakten. Andre gange er det en god ide at personalet skiftes til at komme ind til borgeren, så den enkelte hjælper ikke mister tålmodigheden og giver op. F.eks. ved Hr. Jørgensen kunne det ha været en ide at bringe en mandlig hjælper på banen, da det måske havde en anden effekt, i hygiejne situationer.
· At hjælperne bruger, aktivere og ”plejer” de ressourcer og de dele af borgerens hukommelse der stadig er intakte.
· At personalet har fokus på borgerens identitet, personlighed og livshistorie.
· Hjælperne skal sætte sig ind i og forstå årsagen til at borgeren siger nej til tilbud om personlig pleje.

Og sidst men ikke mindst,
· Sikre at viden om regler om magtanvendelse og arbejdsmiljøloven er til stede, og sikre konstant fokus på at loven overholdes på vores arbejdspladser.

2 kommentarer:

  1. Tak for disse kommentarer som viser at I har reflekteret over Jeres arbejde på en etisk måde.

    jeg synes at det må være trygt at sende borgere ud i jeres hænder...

    SvarSlet
  2. hej piger...

    synes det er nogle rigtig rigtig gode overvejelser i laver.. virkelig.. og det er også sådan det burde være de punkter i næsvner.. MEN desværre er det ikke altid sådan i det virkelige. netop pga tidspres,så overtager vi lige det også kan vi ligeså godt gøre det, hvor vi faktisk overtager beboerens ressourcer, nedda identitet måske. Men nu når i kommer ud som elever kunne det jo være i kunne gøre en forskel i de 4-5 måneder :) der er i dag tale om at de der livshistorier er afskaffet, men når i kommer ud og skal lære en helt ny beboer at kende og der ikke er nogle informationer om beboern, så bede om tiden til at lave sådan en. :) Desværre er det ikke alle der har livshistorien. det er også måden man kan finde ud af beboerens vanesager for den sags skyld ;)
    vi skal huske selvom de er demente har de også følelser, her spiller vores empati en stor rolle :)

    ellers synes jeg det er super :)

    hilsem Birsen

    SvarSlet