tirsdag den 3. marts 2009

Gruppe 1. dag 5

Det er en svær beslutning når der er tale om en altan, og ikke ud gang til omverden. Hvis der havde været tale om omverden havde der været mulighed for kommunen efter § 109, stk. 1, at give Hr. Jørgensen en personlig alarm, i en begrænset periode. Denne alarm ville give personalet besked når han bevæger sig uden for døren. Men da der er tale om altan ville dette nok ikke havde den rigtige effekt. En sidste løsning kunne være at etabler særlige døråbner, men dette er en meget vidtgående indgreb i selvbestemmelse retten. Det er absolut påkrævet at alle andre muligheder ikke har virket. Særlig døråbner kunne være dobbelte dørgreb, snore man skal trække i eller forsinket døråbning. Døråbneren må kun forsinke og ikke forhindre borgeren i at komme ud. Hvis hr. Jørgensen fastholder at han ville ud kan personalet ikke benægte ham at komme ud. Hvis det af sikkerhedsmæssige grunde er nødvendigt at forhindre Hr. Jørgensen i at komme ud, er der ikke tilstrækkeligt, at det er besluttet at op sætte en særlig døråbner. For at tilbageholde Hr. Jørgensen skal der være truffet afgørelse om dette efter §109 c.


Man må ikke gemme Hr. Jørgensen alkohol, da dette er indgreb i selvbestemmelse retten. Vi kan dog foreslå at hjælperen tager en snak med Hr. Jørgensen dagligt, om at drikke mindre. Dette vil nok desværre ikke have den store effekt pga. hans demens. Derfor vil vi heller ikke forslå at han begynder at få antabus, da han ikke selv ville kunne huske det, og derfor bliver meget syg efterfølgende.


Sosuhjælperen bør forlange at få en hjælper mere med op til Hr. Jørgensen ved de daglige besøg. Så de sammen kan støtte hinanden og derfor være mere tryk ved situationen, dette ville Hr. Jørgensen også kunne mærke, og det ville måske smitte af på ham, på en positiv måde. De skal huske at indberette det hvis de bliver udsat for vold.


Man kan godt flytte Hr. Jørgensen mod sin vilje til en plejebolig, dette er dog en yderst vidtgående indgreb i selvbestemmelse retten. Derfor sker tvangsmæssige flytning også kun undtagelsesvist, og når der er absolut påkrævet for, at Hr. Jørgensen kan få den nødvendige hjælp, og hjælpen ikke kan gennemføres i den nuværende bolig. Kommunen skal søge for at hr. Jørgensen får en værge når han indstilles til flytning. Her kunne man inddrage familien ved at gøre et medlem til hr. Jørgensens værge.

1 kommentar:

  1. I har lavet en meget fin besvarelkse af dagligdag 5 hvor I hele tiden holder fast i selvbestemmelsesretten som noget meget vigtigt. Og det har I helt ret i.

    Jeres forslag om at der kommer to sosuhjælpere hos hr. jørgensen er et rigtigt godt forslag hvis I kan få det igennem. Det er godt blandt andet fordi at det kan være at den ene kan noget med hr. jørgensen som den anden ikke kan - man er jo foskellig og kommunikerer på forskellige måder. det kan også være at man som hjælper reagerer anderledes når man ved at man har en kollega med sig, og derfor måske slapper mere af. Hvilket nok vil have en positiv effekt på relationen til hr. jørgensen.

    I skal være opmærksomme på at hr. Jørgensen slet ikke er udredt for demens, og magtanvendelse derfor slet ikke kan komme på tale. For at få lov til at anvende magt skal der forligge den nødvendige faglige dokumentation for varigt nedsat psykisk funktionsevne.

    men en meget fin besvarelse og generelt et godt stykke arbejde i har lavet gennem hele forløbet. Tak for indsatsen og samarbejdet

    SvarSlet