tirsdag den 3. marts 2009

Gruppe 5 - dagligdag 5

  • Sosu - hjælperen kan kontakte teamlederen i gruppen og forklare hendes problemer med at Hr. Jørgensen går ud på altanen. Teamlederen må derefter gå videre med det til kommunen, som så kan gå videre med sagen.
  • Nej, sosu - hjælperen må ikke tage Hr. Jørgensens alkohol fra ham, da det er hans eget hjem. Hun kan tage en samtale med ham omkring det, og prøve at få ham med til at sætte alkoholforbruget ned.
  • Nej vi mener ikke det er en god løsning at låse af hos Hr. Jørgensen. Dette ville mere kunne forvirre ham ikke at kunne komme ind på de aflåste rum. Den gode løsning for Hr. Jørgensen ville helt klart være at få ham flyttet i en mindre bolig eller plejehjem, da han ikke kan kontrollere at være alene. Det er nødvendigt at Hr. Jørgensen kommer under mere opsyn.
  • Her er det vigtigt at dette problem bliver taget op i gruppen, så der kunne sættes en ekstra hjælper på hos Hr. Jørgensen så de er 2. Det vil give mere tryghed når man er to. Der skal også tages en snak med ham omkring problemet og forklare at han ikke kan få hjælp hvis han langer ud efter personalet.
  • Hr. Jørgensen kan ikke tvinges til at skulle flytte, men det er vigtigt at tage en samtale med ham. hvor der forklares fordelene ved at han bliver flyttet. Dette ville også give ham en større tryghed at have mennesker omkring sig i stedet for at isolere sig i lejligheden. De pårørende kunne også være med til denne samtale, da Hr. Jørgensen evt. har større tiltro til dem. Det er også vigtigt at de taler positivt om dette emne.
  • §124 stk. 5 - Hvis der skal bruges magt mod Hr. Jørgensen skal det være så kortvarigt og skånsomt så muligt. Der kan diskuteres hvad kortvarigt og skånsomt er?
  • Hr. Jørgensens pårørende skal inddrages i problemerne. De pårørende skal løbende indformeres om hvis der sker noget nyt, og de pårørende skal også kontakte personalet omkring hvad de oplever ved ham. Personalet skal notere i plejeplanen, så de pårørende derved også bliver opdateret. Som sagt før skal de også med ind i samtalen omkring Hr. Jørgensens flytning, så han også føler en tryghed ved det der sker.

1 kommentar:

  1. I har været godt omkring problematikkerne i forhold til magtanvendelse og synes jeg, giver nogle gode og respektfulde bud på hvordan man kan hjælpe hr. Jørgensen.

    Det der måske kan være problematisk i Jeres forslag er jeres bud på samtaler med ham. Jeg tror ikke at han umiddelbart er i stand til at huske hvilke ting i siger til ham. Bedre er det nok at reagerer i situationen ved at være myndig og klart gøre opmærksom på at I ikke accepterer at han slår.

    I er inde på noget vigtigt i forhold til at inddrage de pårørende i snakken om en evt. flytning og at han måske bedre vil lytte til dem.

    I forhold til anvendelse af magt - så skal i være opmærksomme på at Hr. Jørgensen ikke er udredt for demens og derfor kan magtanvendelse slet ikke komme på tale. Det skal være fagfligt dokumenteret at han har en varigt nedsættelse af den psykiske funktionsevne. Altså skal han udredes...

    Men flot basvarelse og generelt godt arbejde gennem hele forløbet- Tak for indsatsen

    SvarSlet