fredag den 6. februar 2009

gruppe 1 daglig dag 2

Et hjælpemiddel er noget som kan opveje eller kompensere for følgerne af den nedsatte funktionsevne og på denne måde lette borgerens daglige tilværelse i hjemmet.
Et forbrugsgode er et produkt, som er fremstillet med den almindelige befolkning som målgruppe. Det vil sige, at alle har mulighed for at købe produktet. Produktet er altså ikke fremstillet specielt med henblik på at afhjælpe en nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne.

Hr. Jørgensen ville have godt af at få en rollator, da dette ville være med til aflaste hans dårlige knæ og hjælpe på hans ryg problemer, da han forhåbentlig vil komme op og gå mere, i stedet for at sidde hele dagen. og en toilet forhøjer til hans wc. Fru. Jørgensen har også brug for at få en rollator, på grund af hendes osteoporose, og denne ville være med til at gøre hende mere sikker i hendes daglige dag.
De kontakter kommunen, og så sender kommunen en visitator ud. Visitatoren vurder sagen og personerne som søger hjælpemidler, og ud fra dette afgøre visitatoren om der er brug for hjælpemidler. Paragraf 112.
Hvis man er blevet visiteret til f.eks. en rollator så skal man ikke betale selv, men aflevere den igen når der ikke er brug for den mere. Hvis person bliver dårligere eller dør.
Man kan også vælge selv at købe en rollator uden om visitationen, så skal man selv betale regningen.

Personlige hjælpe midler er ting som er specielt tilpasset den enkelte person, F.eks. en armprotese eller en paryk. Disse ting er borgens personlige ejendom. man kan søge om betaling/tilskud til et personligt kropsbårent hjælpemiddel, hvis man har varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller hvis hjælpemidlet i væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne/sygdom.

Det ville være en god ide at få fjernet eventuelle dørtrin i lejligheden, og hvis de har løse gulvtæpper til vi foreslå at de bliver fjernet. Der skal også kigges på om dørekammene skal laves større, hvis de får rollator. Det ville også være godt hvis at deres to badeværelser bliver slået sammen, så der er bedre plads og så Fru Jørgensen kan få brusebad i stedet for kar bad, da det vil blive svære for hende tage kar bad, pga. hendes gigt. Paragraf 107-111
Der skal være ting som handsker som beskytter os hjælper, imod kemikalier og bakterier. Der skal desuden være miljøvenlige rengøringsprodukter i hjemmet og rigtige remedier F.eks. en støvsuger. Der vil komme flere krav til hjemmet hvis ægteparret var visiteret til mere end bare praktisk hjælp.
Hvis at de ikke er tilfredse med deres visitationer kan de klage til klagerådet, hvis de ikke giver ægteparret medhold bliver klagen sendt vider til kommunalbestyrelsen og hvis de heller ikke giver medhold, bliver klagen indsendt til det socialnævn.

3 kommentarer:

  1. tak for Jeres besvarelse af dagligdag 2
    Jeg synes at I har været godt omkring og har styr på hvordan det gribes an med hjælpemidler og forbrugsgoder og personlige hjælpemidler. I har også været gode til at se hvad ægteparret kan have behov for.

    Omkring sammenlægning af de to badeværelser, skal I være opmærksomme på at der jo er tale om en boligforeningsejndom. Så det er nok ikke realistisk.

    I forhold til det med at klage, så er klagerådet dem man klager til hvis man er utilfreds med udmåling af hjemmehjælp.

    Hvorimod man klager til ankenævnet hvis man er utilfreds med de hjælpemidler/forbrugsgoder man får tildelt, eller får afslag på at få.

    Fin besvarelse men kig lige lidt på det med klagereglerne :-)

    SvarSlet
  2. Ang. Boligændringer. Hvis det nu ikke kan bevilges - kunne man gøre noget ved badekarret med et hjælpemiddel, således at det ville være nemmere for Fru. Jørgensen at få et bad?

    Hilsen Inge

    SvarSlet
  3. Hej igen
    Det med hjælpemidler har i vist godt fat i. det der med at fjerne væg og badekar går nok ikke i en lejet bolig, men hvilke hjælpemidler kunne i forestille jer kunne gøre det nemmere at "komme op" i badekarret og "sidde i badekaret" det er ikke sikkert i har set det endnu ude i det virkelige liv, men så skriv tilbage så skal jeg forklare det, hvis jeg må komme med løsninger for Rikke.

    Hvorfor er hr. jørgensen blevet inaktiv?
    Måske pga smerter?
    Hvad kan løsne op for disse smerter udover medicin?

    en rollator er fint, men måske det stadig gør for ondt. Kunne løsningen være en kørestol, så han bedre kunne komme med rundt, uden for hjemmet?

    Overfør hr. jørgensens situation til jeg selv, og spør ---hvad ville gøre mig godt?

    Prøv at gøre det samme med fru jørgensen, hun vil gerne stadig en masse, hvad ville gøre hende godt og hvordan ville i gøre det muligt at opnå det der ville gøre hende godt?
    God arbejdslyst hilsen kirsten

    SvarSlet