tirsdag den 3. februar 2009

Gruppe 5

Dagligdag 1. Hr. og fru Jørgensen.
  • Ja, de kan godt få tilbudt rengøring ifølge §83, da deres funktionsevne er nedsat.
  • Kommunen giver tilskud til rengøring, men borgerne kan selv vælge, om de vil have kommunal eller privat rengøring.
  • Ja, efter vores erfaring fra praktikken spiller størrelsen på boligen en rolle. Vi har fået at vide, at vi kun må gøre rent i det der svare til en to-værelses lejlighed. Men de kan selvfølgelig selv vælge hvilke rum de gerne vil have gjort rent.
  • §94, ja det kan de godt. De må gerne ansætte pårørende, så længe den pårørende bliver godkendt af kommunen, og derefter bliver ansat hos dem.
  • §90, de kan godt klage til kommunen, hvis de ikke synes om den rengøring de får.
  • Efter vores erfaring må vi gerne handle ind for Hr. og fru. Jørgensen. Det er noget de forskellige kommuner bestemmer. Fx. i Århus kommune må man gerne handle ind ved nærmeste købmand eller bestille for udbringning til borgerne.
  • Der er ingen lovgivning om køb af alkohol til borgerne, da det også er noget de forskellige kommuner bestemmer. En løsning kunne evt. være at familien stod for køb af alkohol.
  • Der skal tænkes på hvor meget man løfter. Man skal ikke købe fuldt ind for borgeren, men kun de mest nødvendige ting. Familien kan evt. købe resten af det der skal købes. At låne Fru. Jørgensens taske på hjul ville være en god ide, da det kan lette på tyngden af varerne.
  • Det ville være godt at snakke med ægteparret om evt. at få bragt de tunge ud i stedet for at fru. Jørgensen skal ødelægge sig selv ved at slæbe de tunge varer hjem. Fru. Jørgensen kan måske derved også bedre overskue at skulle på indkøb selv.

2 kommentarer:

  1. Kære gruppe 5
    I har lavet en besvarelse i punktform og det giver en god overskuelighed. Omvendt så giver det måske ikke så meget rum til at I også skriver overvejelser ind. Det bliver meget kontante besvarelser i laver.

    Jeg falder over et par ting som I måske skal kigge på. I skriver at kommunen giver tilskud til rengøring... Betyder det at de selv skal betale noget. Prøv lige at undersøg det nærmere.

    I forhold til klagereglerne, så er det for såvidt rigtigt at de kan klage til kommunen og at det er der en klagesag starter. men det er klagerådet i kommunen som skal behandle klagen

    Jeg synes at I nåede godt omkring arbejdet med dagligdag 1 i dag. Super

    SvarSlet
  2. Hej med jer.

    Jeg kan se i har gjort jer nogle tanker om hvordan man kunne løse opgaven "indkøb" og det er super. Der er lige en lille detalje omkring det der med at få familien til at gøre indkøb.
    Jeg tror i måske allerede har tænkt tanken selv. Nemlig at tale med ægteparret først. I skriver i vil tale med ægteparret om at få bragt de tunge ting hjem. det jeg gerne vil frem til er jeres tavshedspligt, kunne man forestille sig en borger der IKKE var interesseret i at deres pårørørende så hvormeget alkohol der blev købt? Hvilke tanker er det i gør jer når i skriver det lige er alkohol som de pårørende skal købe, hvorfor ikke mælk, kartoflerm mel osv. Men husk i har faktisk tavshedspligt når det er noget personligt også overfor pårørørende.
    Kunne det måske lade sig gøre at i fulgtes med fru Jørgensen ud at handle? Og hvad ville det betyde for hende?
    jeg glæder mig meget til at se hvad i skriver imorgen.
    hilsen kirsten

    SvarSlet