tirsdag den 3. februar 2009

Gruppe 3, dagligdag 1

Fru Jørgensen har hidtil klaret indkøbene selv, men det begynder at blive vanskeligere. De køber ofte det samme, deriblandt en del alkohol.

De følgende spørgsmål afhænger af kommunens fortolkning af SL § 83, og vi har valgt at besvare de følgende spørgsmål ud fra Århus Kommunes fortolkning.

Må I købe ind for ægteparret?
Ja, vi må både købe og bestille varer til borgeren. Vi må også tille dem på plads.

Hvordan forholder det sig med indkøb af alkohol?
Der er ingen regler med hensyn til om vi må købe alkohol eller ej, men da de skal have mange tunge varer eks sild, rødbeder, kærnemælk, snaps, rødvin, grøntsager, frugt, danskvand. Vi må kun bære et vist antal kilo.

Hvis I skal købe ind for ægteparret, er der så særlige forholdsregler, I skal tænke på?
Vi må bære 11 kilo tæt på kroppen i alt ti tons om dagen (arbejdstilsynets regler for løft, træk og skub), men andre forhold kan spille ind, for eksempel størrelsen af en cykelkurv.

Hvilke muligheder kan I evt diskutere med hr. og fru Jørgensen, i forhold til at få købt de varer ind, som ægteparret ønsker?
Vi kan foreslå, at de handler over nettet. Har de ikke selv mulighed for dette, kan børnene evt selv klare det, hvis de da ikke har mulighed for at handle ind for ægteparret.

7 kommentarer:

  1. Det er rigtigt fint at I lægger præmisser ind i forhold til hvad det er i svarer ud fra. Altså at I skriver at I tager udgangspunkt I århus kommune. For der er jo forskelle, faktisk fra lokalcenter til lokalcenter.

    Når I skriver det med arbejdstilsynet. Kan I så ikke lige lave et link til det sted hvor I har fundet det. Det lyder lidt voldsomt at man må bære 10 tons om dagen???

    SvarSlet
  2. hehe jow den skal vi nok lige ligge ind næste gang.man ender jo med at slippe for motions centeret i denne branche :)

    SvarSlet
  3. Hej med jer

    I har fat i det med at der er begrænsning på hvormeget man må "slæbe" af gangen.

    Hvor stor er chancen for at ægteparret har en pc?

    Har i tænkt over jeres egen holdning til at børnene klarer indkøbene, er det ok at de skal bruge tid på det?

    er det et krav at man har en cykelkurv som sosu?

    Måske man på en eller anden måde kunne gøre indkøbene mindre, evt. indkøb til færre måltider?
    Glæder mig til mere imorgen Kirsten

    Kunne i komme på en anden løsning som kunne klares af kommunen (jer) og ægteparet?

    SvarSlet
  4. Hej alle
    Se nu får jeg også skyld for ikke at underskrive, :-)
    hør nu Roger : Jeg havde skrevet under med: glæder mig til mere imorgen Kirsten
    men så kom jeg lige i tanke om en sætning mere, så derfor lidt rodet Sorry kl. var mange

    SvarSlet
  5. Og så glemte jeg lige at skrive under He he
    Kirsten Jensen

    SvarSlet
  6. fra birsen:

    Hvad ville i mene var bedst for parret med hensyn til hvor og hvem der skulle købe ind for dem? i overvejelse af at de nu er vant til at få ordentligt kost faktisk og passer deres måltider rimelig tilpasseligt? og kunne man tænke sig at ved at de bliver afhængige af at andre nu skal købe ind for dem ikke får hvad de har brug for af nærring osv?? :)at det bare bliver hvad "hjælperen" ønsker og ikke hvad parret ønsker? :)

    SvarSlet
  7. kære gruppe3:
    mon det ville påvirke parrets livskvalitet i forhold til at de måske ville komme til at miste en af deres vigtigste værdier nemlig "god mad"? det er derfor vigtigt at kunne bibeholde den enkeltes livskvalitet på en værdigt måde. hvis livskvaliteten forværres vil det have en betydning mht.at deres besale behov måske ikke bliver dækket?(udfra maslows pyramide, fx det at have en status, identitet, at spise sig mæt osv osv) i forhold til egenomsorg har I gjort jer nogle tanker om, hvordan og hvorledes parret stadig kan have deres egenomsorg uden at svigte den med de muligheder parret kan få/bevilget fra kommunen? :)
    Hilsen Birsen Demirci

    SvarSlet