torsdag den 12. februar 2009

Gruppe 1, dag 3

Ægteparret burde få mere hjælp, da begge deres sundhedstilstand er blevet forværret markant. Vi vil forslå Hr. Jørgensen at få hjælp til personlig pleje, herunder også bad og påklædning. Vi vil tage en snak med Hr. Jørgensen om hans urininkontinent, og fortælle på en ordentlig hvordan det påvirker hans omgivelser og specielt hans forhold til hans kone, vi vil derfor foreslå at han begynder at gå med en såkaldt ’herre ble’, for at komme plette og lugt til undsætning. En ’herre ble’ er en ble som er specielt lavet til penis, så han ikke mister sin manddom, da der er mange mænd som siger at, bleer kun er for damer. Om natten vil det dog være en god ide hvis han fik en ordentlig nat ble eller et uridom så han ikke behøver bruge sin tisseflaske, og derfor undgår evt. fald om natten. Den sidste ting vi vil tale med ham om er at få lavet en demens test, for hvis han er ved at blive dement kan han få demens medicin eller mere hjælp.

Fru. Jørgensen skal også til at havde hjælp til personlig pleje, bad og påklædning. Angående hendes daglige bad, kan hun søge om at få flere bad end det som kommunen normalt tilbyder nemlig 1 bad om ugen, da hun er over 67 år. Reglerne for borger under 67 er anderledes da denne gruppe betegnes som unge.

Ægteparret skal havde nogle rigtige plejesenge som kan hejses op og ned, for at personalet kan udføre den pleje vi vil forslå ægteparret. En badestol skal ægteparret også havde så de kan sidde ned, når de bliver badet, Fru Jørgensen er i fremtiden nød til at undvære sit karbad. En bækkenstol til fru Jørgensen, så hun ikke behøver gå hele vejen ud på badeværelset om natten, vi vil også foreslå en bækkenstol til Hr. Jørgensen hvis han nægter at sove med ble.

Vi vil ikke forslå ægteparret bolig ændringer, vi vil i stedet forslå dem at søge en plejebolig i eller tæt ved et lokalcenter, da vi mener at det ville være en alt for omfattende at lave lejligheden 100 % handicapvenlig. Det ville også give Fru Jørgensen større tryghed, da hjælpen er tættere på hende. Ægteparret kan vælge at søge en plejebolig sammen eller hver for sig. Da Fru Jørgensen jo ikke har overskud til at tage sig af sin mand, derfor kunne det virke som en befrielse for hende hvis de ikke boede sammen længere. Dette kunne medvirke til at hun kunne blomstre op og koncentrer sig om sig selv og hendes tilstand. På denne måde kunne de også nyd hinanden på en anden måde, end hvis de var sammen og gik og brugte kræfter på at være sure på hinanden.

Hvis hr. Jørgensen ikke vil i bad, og ikke vil have hjælp til personlig pleje og hans hygiejne bliver så dårlig at hans helbred kan komme i fare for ham selv. Kan det være nødvendigt at bruge magt under den personlig pleje, fastholdelsen skal være så kortvarig og skånsom som muligt. Derefter er det en god ide at berolige Hr. Jørgensen da fastholdelse aldrig er en god oplevelse, hverken for borgeren eller personalet. Efterfølgende skal fastholdelsen registreres og indberettes til kommunalbestyrelsen eller amtsrådet.

Paragraf.83, 84, 87, 109, 124, 126

2 kommentarer:

  1. Jeg synes at I gør jer nogle rigtig gode overvejelser omkring hvad I vil tale med hr. Jørgensen om, specielt at I har fokus på at han skal have udredt om han er dement. det er rigtigt vigtigt for det videre arbejde med ham. Godt at I har det blik...

    Jeg tænker lidt på jeres forslag om at ægteparret skal tilbydes en plejebolig i stedet for den nuværende.
    Har I gjort jer nogle overvejelser i forhold til at en plejebolig er meget mindre og at de derfor sikkert skal "tættere" på hinanden. Hvordan tror i at det vil være, set i forhold til deres nuværende relation, hvor de hakker meget på hinanden.

    I forhold til hr. jørgensens personlige pleje... hvilke kriterier skal være opfyldt før I må bruge magt???

    SvarSlet
  2. som vi har skrevet har ægteparret også mulighed for at søge hver sin plejebolig, da deres forhold ikke er så godt mere, og det slider på fru jørgensen og dermed har hun ikke overskud til at forbedre hendes egen sundheds tilstand.

    der skal være tale om direkte sundheds fare før man man bruge magt.

    vh pernille j

    SvarSlet