tirsdag den 24. februar 2009

Gruppe 5

Kan/skal kommunen tilbyde en af ægtefællerne at komme på aflastning?
§84 - Ja kommunen skal tilbyde aflastning til en af ægtefællerne hvis der bliver brug for det.

Hvis det vurderes at hr. Jørgensen skal tilbydes aflastning og han ikke er indstillet på at skulle væk hjemmefra, hvad er da jeres muligheder. Kan man gøre det mod hans vilje?
Man kan tage en samtale med hr. Jørgensen og på den måde prøve at motivere ham til at skulle afsted. Hvis han bliver ved med at nægte og komme afsted, er der ikke mulighed for at hr. Jørgensen kommer afsted. Da det ikke er livsnødvendigt for hr. Jørgensen at komme afsted synes vi ikke at det ville komme på tale at bruge magt for at få ham afsted. Hvis der var tale om at han skulle flytte til et andet sted kan man ifølge §129 blive flyttet imod sin vilje

Fru Jørgensens situation, kan den betragtes som terminal, i lovgivningsmæssig forstand?
Da der skal en læge til at erklære fru. Jørgensen terminal kan hun iføle loven ikke anses som terminal patient.

Ville et af hendes børn eller børnebørn kunne få plejeorlov og dermed være med til at skabe større tryghed og ro i hjemmet?
§118 - Ja deres børn eller børnebørn kan godt ansættes af kommunen til at passe på dem. Det kan man hvis en pårørende har en fysisk eller psykisk lidelse. Denne ansættelse kan vare i op til 6. mdr.
Dette kunne være en god mulighed for hr. og fru. Jørgensen, da det er meget kaotisk i hjemmet. Med denne hjælp fra de pårørende ville hverdagen bedre kunne fungere for dem.

2 kommentarer:

  1. Hej med jer

    Jeg kunne godt tænke mig at i fik en snak om hvorvidt det kunne gavne fru jørgensen at hendes mand kom lidt ud af huset en gang imellem.

    Kunne man få en hjælper til at være i huset og passe hr. jørgensen mens fru jørgensen gik hjemmefra nogle timer?

    jeg kan godt lide jeres formulering i denne her sætning:
    Dette kunne være en god mulighed for hr. og fru. Jørgensen
    Det er ordet kunne jeg er vild med :-)

    hilsen Kirsten

    SvarSlet
  2. Jeg synes at I gør jer nogle fine og gode overvejelser i forhold til spørgsmålet om flytning. Dejligt at I ikke bare tyr til at flytte ham.

    I har også styr på det med at blive erklæret terminal. At alle behandlingsmuligheder skal være udtømte, hvilket en læge skal godtgøre. Og det er ikke tilfældet her.

    Vær opmærksom på når i bruger § 118 at der så skal være tale om et plejebehov der svarer til en fuldtidsstilling. Og det er der vel næppe her. Mit spørgsmål om plejeorlov går på, en evt. terminalpleje…

    Men I har ret I at det formentlig ville være en god ide at få de pårørende mere ind over for at skabe en bedre atmosfærde i hjemmet.

    Hvilke ulemper kan der evt. være forbundet med at få de pårørende ind?

    Rikke

    SvarSlet