fredag den 6. februar 2009

Gruppe 5 - dagligdag 2

Dagligdag 2 - Hr. og Fru. Jørgensen:

  • § 112 - Hjælpemidler: Skal afhjælpe en varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Altså vil der ikke være udsigt til bedring indenfor overskuelig fremtid. F.eks. rollator eller personlift
  • § 113 - Forbrugsgoder: Skal afhjælpe nedsat funktionsevne, og skal afhjælpe dagligdagsfunktioner fx. køkkenmaskiner og husholdningsredskaber. Der gives støtte til køb af disse dagligdags - forbrugsgoder.
  • Det kunne være en ide at tage en snak med Fru. Jørgensen om hvad der evt. ville kunne hjælpe hende til at komme i gang med dagligdagen. Hun kunne evt. have brug for forbrugsgoder til at gøre dagligdagen nemmere. Hr. Jørgensen har brug for hjælpemidler så som en rollator og toiletforhøjer, da han har dårlige knæ. Toiletforhøjer kunne også hjælpe Fru. Jørgensen som har osteoporose.
  • Ægteparret skal kontakte kommunen og de skal så tage stilling til, om de kan få bevilget hjælpemidler.
  • De skal ikke betale for hjælpemidlerne, da det er kommunen der betaler uanset borgerens økonomi. De mest almindelige hjælpemidler udlånes af kommunerne, og skal afleveres tilbage når de ikke bruges mere.
  • §112 - Prsonlige hjælpemidler er fx. ortopædisk fordtøj, arm og benproteser, parykker og halskraver m.v. Disse er borgerens personlige ejendele.
  • Det kunne gavne dem at fjerne de løse tæpper i lejligheden, da de i forvejen er dårligt gående, og det gør risikoen for fald større. Det ville også være en ide at fjerne de høje dørtrin og også derved mindske faldrisikoen.
  • Med hjælp fra kommunen kan borgeren få en ergo -. fysioterapeut til at vurdere hvilke boligændringer der evt. skal foretages i hjemmet fx. fjernelse af dørtrin, opsætning af større håndtag eller andre mindre indgribende foranstaltninger. Det kan også dreje sig om fx. af trappelift eller mindre ombygninger.

3 kommentarer:

  1. I nåede til dagligdag 2 og kom godt omkring den. Jeg synes at i får lavet en fin besvarelse, hvor I har fat i paragrafferne.

    Jeg kunne godt tænke mig hvis I sammen med jeres besvarelse af hvad borgerne har ret til, laver nogle etiske overvejelser. Fx det I skriver med løse tæpper der skal væk. Hvad betyder det egentlig for borgerne at man kommer og laver om på deres hjem?

    Hvordan kan det være at I snakker trappelift? Er det bare sådan et generelt eksempel, eller ser I at der kunne være et behov her?

    Vil I huske I jeres overskrift til indlægget også lige at skrive hvad det er for en dagligdag i svarer på :-)

    Fin besvarelse

    SvarSlet
  2. Har lige sat et par ord ind i Jeres overskrift så man kan se at det er dagligdag 2 :-)

    SvarSlet
  3. Hej med jer. Jeg havde lige skrevet et langt indlæg til jer, men det forsvandt da jeg ville sende det. Så i får lige en kortere version :-(

    Jeg vil tildels give Roger ret i at i godt må tænke mere etik ind i jeres besvarelse. men jeg synes dog alligevel at i skriver i vil tage en snak med Fru Jørgensen om hvad der kunne gavne hendes hverdag. I skal være klar over at det at flytte noget så enkelt som en kommode kan fylde rigtig meget i ægteparrets verden, så gå stille frem en ting ad gangen. Og hvis det går godt kan man gå videre til næste tiltag. Og så findes der ingen "mindre" ombygninger :-) i ægteparrets verden.

    helbredet bliver jo sjældent bedre med alderen, så når nu i tænker hvad kan vi give dem af hjælpemidler så de får det nemmere? her kunne jeg godt tænke mig at i også tænkte fremad, hvad kan vi gøre og kan vi gøre noget så helbredet ikke bliver meget hurtigt nedadgående? I har haft fat i egoterapeuten hvad er der ellers af tværfaglige samarbejdspartnere?
    I skal huske at se borgeren som det hele menneske.
    De skal fungere både fysisk og psykisk og det skal i være med til at det kan lade sig gøre.
    Vi går jo heller ikke ind til en pleje og vasker borgeren og så det det. Der skal jo også tjekkes om vi har det vi skal bruge, bleer klude handsker osv
    God arbejdslyst Hilsen Kirsten

    SvarSlet